Douane

Home > Onze diensten > Douane

Hulp nodig?

Neem contact met ons op!

Hulp nodig?

Neem contact met ons op!

Douane

Goederen die via de zeehavens de EU binnen komen, mogen niet vrij worden verhandeld. Eerst moeten namelijk invoerrechten en BTW betaald worden. Dit houdt in dat de goederen moeten worden ingeklaard.

In de basis zouden dus alle goederen in de zeehavens moeten worden ingeklaard alvorens ze verder getransporteerd kunnen worden. Dit zou echter leiden tot veel logistieke vertragingen en meer administratieve werklast. Om dit te voorkomen, is het toegestaan om niet-ingeklaarde goederen te vervoeren door gebruik te maken van een T1 document. Dit document toont aan dat de goederen nog niet in het vrije verkeer van de EU zijn gebracht, maar wel vervoerd mogen worden.

De goederen kunnen dan op plaats van bestemming worden ingeklaard of in een douane-entrepot worden opgeslagen. Dit geeft u zowel een administratief – als een liquiditeitsvoordeel. Om u geheel te kunnen ontzorgen, maken wij deze T1 documenten voor u op!

Als u ons de transportopdracht in combinatie met de Master B/L aanlevert, regelen wij de rest!

Na het opmaken en registreren van de documenten, monitoren wij de tijdige aanzuivering. Mocht de vervoerstermijn dreigen te verlopen, wordt u hierover direct geïnformeerd. Zo kunnen we samen zorgen voor een betrouwbare douane afhandeling vanaf de zeehavens!

Hulp nodig?

Neem contact met ons op!