Over ons

Home > Over ons

Over ctv

Onze missie

In 1989 is CTV opgericht met als doel het wegvervoer van zeecontainers in de regio Venlo. Enkele jaren later hebben we onze horizon verbreed en zijn we ons gaan specialiseren in het aanbieden van intermodaal transport vanaf de zeehavens.

Door de jaren heen zijn we ons blijven focussen op het intermodaal transport en zijn we uitgegroeid tot wat we nu zijn; een innovatieve en transparante intermodale regisseur die duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Inmiddels heeft CTV vestigingen in Venlo, Duisburg en Basel waar we dag en nacht klaar staan om de best passende intermodale oplossing te vinden voor uw transport. Met onze unieke en innovatieve IT-tools zijn we in staat om u real-time inzicht te geven in uw eigen zendingen.

Waar wij goed in zijn

Waarom zijn wij speciaal

Duurzaamheid

CTV is al jaren bezig met duurzaamheid en probeert middels intermodale oplossingen de CO2 uitstoot per transport zo laag mogelijk te houden. Ons doel is om het overgrote deel van het transport uit te voeren per trein en binnenvaart. Enkel de laatste km’s tot aan de bestemming worden per truck uitgevoerd.

Om ook de CO2-uitstoot op de laatste km’s verder terug te dringen, hebben we in 2020 de eerste e-truck voor het container transport in ontvangst mogen nemen! Deze e-truck is 100% elektrisch en kan met een actieradius van 150 km de last-mile volledig verduurzamen. De e-truck in combinatie met ons intermodaal concept maakt dat wij u de meest duurzame transport mogelijkheid kunnen bieden!

IT-focussed

In 2020 is CTV gestart met de ontwikkeling van eigen IT-systemen die volledig aansluiten op onze diensten. Het ontwikkelen van systemen in eigen beheer heeft ons de mogelijkheid gegeven om onze “out of the box” ideeën te verwezenlijken. Zo hebben we een Control Tower ontwikkeld waarmee u de containers kunt volgen gedurende het hele intermodale traject.

Al onze voertuigen zijn uitgerust met GPS zodat we u ook real-time inzicht kunnen geven in de locatie van de container. Daarnaast kan de Control Tower u pro-actief waarschuwen voor het risico op eventuele additionele kosten zoals detention-, demurrage- en storage kosten. Hierdoor heeft u volledige controle en kan u tijdig schakelen om kosten te voorkomen.

Maak kennis met onze

CTV CONTROL TOWER